Zúgnak a helikoptertaxik a főváros felett

  • narancs.hu
  • 2024. július 21.

Belpol

Apokalipszis Pest, avagy lovagolnak a walkürök.

A tehetősebb vendégeket idén is helikoptertaxik szállítják a Forma-1-es Magyar Nagydíjra – írja a 444.hu. Pedig tavaly Karácsony Gergely azt ígéri, fellép a zaj- és környezetszennyező közlekedési mód ellen, ami tönkreteszi a lakosok hétvégéjét. Megesik, hogy egyszerre kilenc ilyen helikopter van a levegőben Budapest felett.

A légitaxi a Budaörsi Repülőtér és a Hungaroring között vehető igénybe, a szolgáltatást üzemeltető egyik cég, a FlyCoop honlapja szerint egy út fejenként 290 euróba, átszámítva 113 ezer forintba kerül, de ha retúrjegyet vesz az ember, akkor az csak 500 euró.

Tavaly Karácsony azt üzente: Soha többet helikoptertaxit! „Amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival.”

Úgy tűnik, fellépni még nem sikerült ellenük.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.