30 milliót keresett a Kékfény riportere a „lányokon”

  • narancs.hu
  • 2023. március 5.

Bűn

Berkes Béla sajnálja, hogy ilyen helyzetbe hozta a kollégáit.

Nyilatkozott a 444-nek a január közepén letartóztatott köztévés riporter, akit prostitúció elősegítésével, bordélyhálózat fenntartásával gyanúsít a rendőrség. 

A Kékfény, miután az ügy nyilvános lett, közölte a nevét is, és azt, hogy a műsor készítői nem tudtak kollégájuk munkaidőn kívüli tevékenységéről.

Berkes Béla 44 éves, két eddigi párjától három gyermeke van, és már unokája is, aki két és fél esztendős. Most nincs kapcsolata. 

Édesanyja házában, Pétervásárán él, oda köti a büntetőeljárás miatt elrendelt lakhelyelhagyási tilalom. Az interjút Miklósi Gábor készítette, akivel a kétezres évek elején Berkes együtt dolgozott a Roma Sajtóközpontnál.

Az írásból kiderül, hogy Berkes Béla cigánytelepen született, a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán tanult, 2000 decemberétől írt a Roma Sajtóközpontnak, és a Független Médiaközpont révén került Budapestre. Egy évig az Oktatási Minisztériumnak is dolgozott, uniós pályázatokon. 2006-ban helyezkedett el a köztévénél. Több szerkesztőségben is kipróbálhatta magát, a Szempontban is lehetett látni hosszabb ideig a riportjait. Miután a Szempont megszűnt, a Kékfénynél maradt.

„2010-ben, a kormányváltáskor kipucolták az összes barátomat az MTV-ből,

a Kékfényt viszont azóta is békén hagyták. Az a nyugalom szigete volt mindig, szerettem csinálni.

De egy idő után unalmas lett, a 23. pedofilos anyag intellektuálisan már nem akkora kihívás” – mondja Berkes Béla.

A Kékfényt nagyon felvilágosult csapatnak mondja, ezért is szégyelli magát, hogy ilyen helyzetbe hozta munkatársait. 

„Nem érdemelték ezt, miközben ők mindig tisztességesek voltak velem. De hát azzal mégsem állhattam eléjük, hogy izé, figyelj már, van ez a másodállásom” – mondja. 

A felmondását egy ideig lebegtette, mert bántotta ez a kettős élet, és mert a másik tevékenységéből – tizenhat lakást adott ki szexuális együttlétek idejére néhány év alatt összesen mintegy háromszáz nőnek – négyszer annyi pénz folyt be, mint a tévézésből: összesen mintegy 30 millió forint. Januárban úgy döntött, hogy inkább marad a főállásban, és nem folytatja a lakásozást – amit érdekes világként ír le, azt mondja, nagyon sok barátja lett a lányok között. 

A 444 azt írja, hogy Berkes elbeszéléséből a lakáskiadós szexmunkának olyan világa rajzolódik ki, amelyben a büntető törvénykönyvhöz képest máshol húzódik a bűn és az erény, a jó és a rossz határa.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.