800 milliós adócsalással gyanúsítják az ismert őrző-védőt, Tóth Csabát

  • narancs.hu
  • 2021. június 9.

Bűn

A vagyonát is zárolták.

Bűnszervezetben elkövetett 800 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítja a rendőrség Tóth Csabát, a Blikk szerint Tóth és fia vagyonát is zárolták. 

Tóth Csaba húsz éve biztosít focimérkőzéseket, a nyilvánosság azonban a Városligetért folytatott harc közben ismerhette meg. Most őt és több társát is gazdasági bűncselekménnyel gyanúsítják, hétfőn vették őrizetbe.

A Blikk szerint elfogták a váci BNH Vagyonvédelmi Kft. ügyvezetőjét is, ennél a cégnél dolgozott Tóth. A cég 2019-es 706 milliós bevétele közel háromszorosa az egy évvel korábbinak, a váci önkormányzatnak és a gödi Samsung-gyárnak is nyújtott szolgáltatásokat.

A lap azt írja: a gyanú szerint a kft.-nél azzal követték el a költségvetési csalást, hogy az alkalmazott biztonsági emberek után nem fizették be az adókat és a járulékokat, ami egyébként az egyik leggyakoribb visszaélés a biztonsági cégek piacán. A cikk szerint Tóth hazugvizsgálattal bizonyítaná, hogy minderről nem tudott.

Neve felbukkant a Borkai-ügyben is, mert tanúvallomások szerint közbenjárt abban, hogy kiderítse, kik zsarolták meg Borkaiékat. Tóth és üzlettársa, Mikó István volt az, aki elvette "Borkai-felvételeket" attól az M. Richárdtól, akihez azok szintén elkerültek még jóval azelőtt, hogy 2019-ben a Borkai-botrány kirobbant. M. Richárdnak az az F. Gábor adta, aki gyanúsított a Borkai-ügyben.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk