A CIA információi vezettek az Iszlám Államnak felajánlkozó magyar elfogásához

  • narancs.hu
  • 2021. június 24.

Bűn

A magyar iszlamistára a CIA figyelt fel elsőként.

A Blikk értesülései szerint a CIA akciója vezetet a magyar iszlamista,  V. Kende nyomára.

Mint arról  mi is beszámoltunk, terrorcselekmény előkészülete miatt vettek őrizetbe Kecskeméten egy 21 éves magyar férfit, aki iszlamistának vallja magát. A gyanúsítottat a Terrorelhárítási Központ (TEK) állította elő, mert a radikalizálódott fiatalember olyan terrorakcióra készülhetett Magyarországon, amivel egész Európában meg lehet félemlíteni az embereket.

Mint arról a Blikk beszámol, a CIA egyik hírszerzője beépült egy dark webes felület felhasználói közé, és így egy egész iszlamista sejtet sikerült felszámolni. A radikálisok egyikének laptopján találták meg azt a titkos csetszobát, ahol V. Kende tartotta a kapcsolatot a terroristákkal.

A gyanú szerint a jómódú, polgári családban nevelkedett magyar fiatalember felajánlotta a szolgálatait az Iszlám Államnak, tömegbe hajtásos merényletet és az Európa-bajnokság helyszínein szögecses csőbombák felrobbantását tervezte - írja a lap.

V. Kendét terrorcselekményre való előkészülettel gyanúsítják.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk