A tetthelyen hagyta iratait a mezőhegyesi gyilkos

Bűn

A 25 éves férfi megölte, felgyújtotta áldozatát. Elfogták.

Emberölés bűntette miatt a Békés Megyei Főügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a többszörösen büntetett előéletű 25 éves mezőhegyesi férfinak, aki a bűncselekmény helyszínén elhagyta az iratait.

A vádhatóság közleménye szerint a férfi a november 3-ára virradó éjjel Mezőhegyesen együtt italozott a 44 éves sértettel. Még éjfél előtt együtt indultak haza, amikor a város erdős területén összevitatkoztak, majd a férfi olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy az a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított ezután hazament, benzint vett magához, visszament a tetthelyre és a holttestet felgyújtotta. Ám a helyszín közelében elhagyta a pénztárcáját, és az abban talált iratok vezettek a nyomára.

 
A gyilkosság helyszíne.
 

 A helyiek elmondása szerint a két ember között hosszabb időre visszanyúló vita dúlt. A gyanúsított a múltban ittas állapotban többször is halállal fenyegette a 44 éves férfit. Mezőhegyesi forrásaink szerint ha a rendőrök nem találják meg a gyilkossági helyszín közelében a pénztárcát, a nyomozás akkor is hamar elvezetett volna a gyanúsítotthoz. A helyi források megjegyezték, hogy lakásbetörés miatt a 25 éves férfi ellen a múlt héten indult egy újabb büntetőeljárás.

Az áldozat hegesztőként dolgozott az egyik helyi cégnél, és négy gyerek maradt utána.

A bűncselekmény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Békés Megyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a várható szabadságvesztésre tekintettel fennáll a férfi esetében a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is az eljárás kezdeti szakaszában, hogy a férfi szabadlábon a bizonyítékok manipulálásával, tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Büntetett előéletére is tekintettel fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk