Állást kínál az étterem a pancser betörőnek

  • narancs.hu
  • 2021.04.05 15:31

Bűn

Az amerikai vendéglátós úgy gondolja, nem profi bűnöző tört be hozzájuk, hanem egy elkeseredett ember.

Valaki betört az Egyesült Államokban a Georgia állambeli Augusta város Diablo's Southwest Grill nevű éttermébe. A kár nem volt jelentős. A betörő – akiről videofelvétel is készült – csak a kasszát vitte magával, abban pedig egy cent sem volt. 

A vendéglátóhely tulajdonosa, Carl Wallace április 3-án tette közzé a Facebookon a betörés hírét, két fotóval,  és azzal a megjegyzéssel, hogy állást szeretne ajánlani a tettesnek. A posztba beleírta a privát telefonszámát, amelyen jelentkezhet az illető – írja a Telex.

Our burritos are such a smash hit we’ve got people breaking in at 4am for their fix. So if ya see our door looking...

Közzétette: Diablo's Southwest Grill – 2021. április 3., szombat

Wallace  bejegyzését nagyon sokan megosztották, végül nemzetközi hír lett belőle. Az étteremtulajdonos a Sky-nak is nyilatkozott. Azt mondta, először dühbe gurult, amikor a betörésről hallott, mert fel kellett kelni éjnek évadján, bemenni takarítani, pakolni, hogy másnap 11-től gond nélkül nyithassanak. Aztán a felvételt látva rájött, hogy a tettes nem igazán tudta, mit csinál. Nem lehet profi bűnöző, csak egy anyagi gondokkal küszködő elkeseredett ember, aki nagyon nehéz helyzetben van, ha már a börtönt is megkockáztatja egy ilyen hülyeségért.

Az étterem tulajdonosa a húsvéti hétvégére és Jézus példájára gondolt, amikor arra az elhatározásra jutott, hogy feljelentés helyett beszélgetni akar a tettessel, és állást kínál neki. Azt mondta: „Hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek… Hogy csak egy döntésre vagyunk egy teljesen másik élettől” .

Wallace reméli, hogy a betörő jelentkezni fog.

 

Neked ajánljuk