Egy 15 éves fiút gyanúsítanak a zalaegerszegi bombafenyegetésekkel

  • narancs.hu
  • 2023. március 14.

Bűn

Az elmúlt hetekben három alkalommal is bombariadó volt a város iskoláiban.

Az elmúlt hetekben három alkalommal is bombariadó is volt a zalaegerszegi iskolákban, ami miatt ki is kellett üríteni az intézményeket. Az esetek miatt a rendőrség most egy 15 fiút gyanúsít közveszéllyel fenyegetéssel – derül ki a rendőrség keddi közleményéből.

A gyanú szerint a fiú egy hónapon belül háromszor küldött fenyegető tartalmú email üzenetet több zalaegerszegi oktatási intézménynek. Levelében robbantással fenyegetőzött, amivel a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A 444.hu felidézte, a gyanúsított egyik levelében azt írta:

„Utáljuk ezt a kib.szott világot, a mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás. Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a föld színéről, annál jobb senki sem marad élve. Fel fogjuk robbantani az iskolát, ezernyi magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni. Köztetek vagyunk. Mindenki meg fog halni.” 

A rendőrök mindhárom alkalommal szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket.

A bombariadóval érintett iskolákban gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet nem találtak. A lakosságvédelmi intézkedések mindegyik esetben közel 6000 embert érintettek.

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját, aki a kihallgatás során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozás szakértő bevonásával folytatódik a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk