Egy nap alatt három embert is késsel fenyegetve rabolt ki egy férfi Zuglóban

  • narancs.hu
  • 2022. december 23.

Bűn

Bár a rendőrök néhány óra alatt elfogták, úgy tűnik, így sem voltak elég gyorsak.

A rendőrség tájékoztatása szerint 2022. december 19-én hét óra körül a Keleti pályaudvarra érkezett egy vonat, amelyen egy férfi késsel a kezében ült le az egyik utas mellé. A kést a fiatalnak szegezte, és értékei átadására szólította fel, mire az mobiltelefonját és bankkártyáját átadta a rablónak. A vonatról leszállva egy közeli bankautomatához mentek, ahol a rabló pénzfelvételre utasította a sértettet. Az így megszerzett 40.000 forint nem volt elég; két doboz cigaretta megvételét is követelte áldozatától.

Néhány órával később a férfi újabb áldozatot szemelt ki magának. Egy XIV. kerületben sétáló fiatal mögé lépett, majd – késsel a kezében – megfenyegette, és értékei átadására szólította fel. Ismét sikerrel járt, ezúttal egy telefont, egy fülhallgatót és pénzt lopott el.

A zsákmányszerzés azonban még itt sem ért véget: a támadó 15 óra 30 perc körül társával együtt Kistarcsánál felszállt a HÉV-re, ahol az egyik utastól az értékeit követelte. Miután a férfi a kérést nem teljesítette, társa egy kést vett elő akaratának érvényesítésére. A támadók a férfi zsebéből kivették annak mobiltelefonját, majd leszálltak a szerelvényről és a helyszínről távoztak.

A budapesti rendőrök még a bűncselekmények estéjén elfogták, majd a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították a 34 éves L. Richárdot. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki három rendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt, amely során a bűncselekmények elkövetését beismerte. A nyomozók a férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társát jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk