Elfogták a balassagyarmati késelőt, aki nem afgán

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 17.

Bűn

A tettes ismeri a sértettet, perben állnak – tisztázta a polgármester a Facebookon.

„A városban elterjedt híresztelésekkel ellentétben a feltételezett elkövető és a sértett nem afgán állampolgár” – szögezi le a police.hu a Balassagyarmaton ma délelőtt történt bűneset összefoglalójában.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra egy járőr szólt be 10 óra 40 körül, hogy a megyeszékhely belterületén egy nőt többször is megszúrt egy férfi. A rendőrök a feltételezett tettest, egy 57 éves férfit néhány percen belül a helyszínen elfogták, a sértettet pedig a mentők kórházba vitték.

A Blikk úgy értesült, a megszúrt nő egy ismert helyi fogorvos. 

„Megkérek mindenkit, hogy legyen tekintettel a sértett személyiségi jogaira, és ne kürtölje világgá, büszkén hirdetve, hogy ő milyen jól értesült! Inkább szurkoljon, hogy ne legyen nagyobb baj! Könyörgöm, viselkedjünk felnőtt módra, legalább mi!” – kérte a Facebookon Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, aki leírta, hogy a tettes ismerte a sértettet, perben állnak egymással. 

A rendőrség által cáfolt rémhír az áldozat vagy a tettes afgán származásáról azért terjedhetett el, mert a város közösségi szállására is érkeztek afgánok, akiket a magyar állam fogadott be, mert korábban segítették a magyar békefenntartó katonák misszióját. Amikor kiderült, hogy itt kapnak szállást, a város polgármestere akkor is Facebook-posztban tájékoztatta a helyieket arról, hogy az érkező emberek „nem bűnözők” . 

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk