Elfogtak négy fiatalt, akik náci jelszavakat kiabáltak a Dohány utcai zsinagógánál

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 4.

Bűn

Sörösdobozzal dobták meg az épületet, és ketten le is vizelték azt. 

Négy budapesti fiatalt gyanúsítanak a Dohány utcai zsinagógánál vasárnap kora reggel történt csoportos garázdasággal – közölte szerdai doorstep sajtótájékoztatóján Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Az esetről az Élhető Erzsébetváros nevű Facebook-csoport egyik tagja készített videót az ablakából. A felvétel szerint vasárnap hajnali 5-kor az ittasnak tűnő fiatalok a Dohány utcai zsinagóga előtt kezdtek el randalírozni, egyikük megpróbálta berúgni a kerítést, egy másik egy kukába rúgott bele. Ezután hangosan náci jelszavakat kiabáltak, és többször is náci karlendítést mutattak be, közben egymást videózták a telefonjukkal. Sörösdobozzal is megdobták az épületet, ketten pedig le is vizelték azt. 

Csécsi Soma elmondta, a BRFK az ügyben hivatalból rendelt el nyomozást csoportosan elkövetett garázdaság miatt, akkor még ismeretlen tettesek ellen. Két napon belül azonosították a fiatalokat, akiket kedden gyanúsítottként hallgattak ki.

A szóvivő tájékoztatása szerint a 16, 20, 21 és 22 éves fiatalok beismerték a bűncselekmény elkövetését, tettüket mindannyian megbánták és ittasságukkal magyarázták.

A náci jelképekre vontakozó újságírói kérdésre Csécsi Soma azt mondta, hogy az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság miatt folyik az eljárás, mert a fiatalok magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkoztatást keltsen. A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk