Előállították azt a két férfit, akik horogkeresztet festhettek a tapolcai Fidesz-iroda falára

  • narancs.hu
  • 2019. július 23.

Bűn

Egyikőjüket őrizetbe vették.

Még június 12-én hajnalban fedezték fel, hogy ismeretlenek horogkeresztet festettek Tapolcán egy volt zsinagóga és a helyi Fidesz-iroda falára. Az ügyben a kormánypárt tapolcai elnöke maga tette meg a feljelentést.

A rendőrség mai tájékoztatása szerint a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 29 éves tapolcai és egy 29 éves zirci lakost. A két férfi ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

false

 

Fotó: MTI/Mátyus Tamás

Hasonló rongálás történt tavasszal Belgrádban is, akkor horogkeresztekkel firkálták össze Magyarország belgrádi nagykövetségének épületét.Az önkényuralmi jelek mellett a "Tünés az utcámból" és a "fasiszták" felirat volt olvasható.

Fasiszták - ezt írták Magyarország belgrádi nagykövetségének bejáratához

Horogkereszteket firkáltak a mellé. Horogkeresztekkel firkálták össze Magyarország belgrádi nagykövetségének épületét kedd éjszaka, a diplomáciai képviselet dolgozói a falfirkát már letakarították, és feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Az önkényuralmi jelek mellett a "Tünés az utcámból" és a "fasiszták" felirat volt olvasható. A belgrádi magyar nagykövetség épülete Belgrád központjának egy forgalmas utcájában található.

Figyelmébe ajánljuk