Figyelmeztető lövést kellett leadni a rendőröknek a szlovák határon a „támadóan fellépő” migránsok ellen

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 23.

Bűn

Egy kisteherautóban próbálták őket átvinni Szlovákiába Magyarországról.

Figyelmeztető lövéseket kellett leadnia egy nógrádi rendőrnek, miután migránsok egy csoportja rájuk támadt Ipolyszögön, a szlovák határon – derül ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Telexnek küldött közleményéből.

A közlemény szerint a rendőrök hétfőn állítottak meg egy kisteherautót Ipolyszögön, a jármű rakterében pedig több illegális migránst találtak. A 45 éves kistarcsai sofőrt elfogták, de az utasok megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, és „támadóan léptek fel” a rendőrökkel szemben. Az egyik rendőrnek több figyelmeztető lövést is le kellett adnia.

Az elfogott személyeket Tompára szállították. A kistarcsai férfit őrizetbe vették, ellene embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A közleményből nem derül ki, hogy pontosan hány emberrel szemben intézkedtek.

Szlovákiában hamarosan előrehozott választásokat tartanak, s a kampány egyik központi témája a migráció, amit főleg a most épp Orbán Viktor szövetségesének számító Robert Ficótól és pártja (Smer-SD) tart napirenden. A politikus korábban már a szlovák-magyar határ ellenőrzésének visszaállítását is követelte ellenzékből a Magyarországról érkező migráció miatt. Hogy mennyire mindennapos probléma ez a határon valóságban, arról ide kattintva olvashat el mindent.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.