Idahoban egy fajgyűlölő csoport 31 tagja tönkre akarta tenni a helyi Pride-ot

  • narancs.hu
  • 2022. június 12.

Bűn

Egy helyi lakos szerint úgy nézteki ki, mint egy kis hadsereg.

Az amerikai Idaho államban a rendőrség letartóztatta egy fehér fajgyűlölő csoport 31 tagját, és vádat emeltek ellenük. A csoport a helyi Pride-ot akarta tönkretenni.

A rendőrség egy helyi lakostól kapott fülest Coeur D'Alene városában, aki észrevette, hogy a maszkos és pajzsos férfiak beszálltak egy teherautóba. A lakos azt mondta a rendőrségnek, hogy "úgy néz ki, mintha egy kis hadsereg" pakolna fel a teherautóra.

A BBC tudósítása szerint a járművet a rendőrség megállította és a férfiakat, akik a Patriot Front csoport tagjai, letartóztatták. "Azért jöttek, hogy a belvárosban randalírozzanak" – mondta Lee White, Coeur d'Alene rendőrfőnöke, majd hozzátette, a teherautóban többek között találtak füstgránátot is.

A közösségi médiában olyan fotók és videók jelentek meg, amiken a maszkos vádlottak a fűben térdelnek, hátrakötött kézzel. A Patriot Front letartóztatott tagjai 11 különböző amerikai államból származnak.

A csoportot 2017-ben alapították a virginiai Charlottesville-ben tartott, halálos kimenetelű Unite the Right nevű gyűlés után.

Címlapképünkön: Tüntetők és gyászolók gyertyás virrasztást tartanak a Virginia állambeli Charlottesville-ben történt erőszakos cselekményeket követően a washingtoni Fehér Ház előtt 2017. augusztus 13-án. Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk