Könyvtolvajokat fogtak a Zseblopási Alosztály nyomozói

  • narancs.hu
  • 2019. május 16.

Bűn

Egy óra alatt 73 könyvet lovasítottak meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztály nyomozói egy újbudai bevásárlóközpontban fogták el azt a két nőt és egy férfit, akik egy üzletből egy óra leforgása alatt 73 könyvet loptak el.

A 39 éves nagykátai K. Ernő két húgával 2019. május 13-án 12 óra és 13 óra között egy újbudai bevásárlóközpont könyvesboltjából három alkalommal, több mint 189 ezer forint értékben lopott el könyveket, diafilmeket és foglalkoztató füzeteket. Az esetet ma hozta nyilvánosságra a police.hu.

Ahogy írják a hérom elkövető közül a férfi megfigyelte az eladók és a biztonsági őr mozgását, majd bement a boltba, több pultról könyveket vett le, majd azokat egymásra pakolta, és egy asztalon hagyta. Az összekészített könyveket ezután az egyik húga felvette, majd azokat a nála lévő speciálisan bélelt táskába pakolta. A nő ezt követően elhagyta a bevásárlóközpontot, a lopott könyveket bepakolta egy autóba, majd ismét visszament az üzletbe. Az elkövetők ezután még két alkalommal loptak az üzletből, a könyveket K. Ernő készítette össze, majd azokat először a 21 éves húga, később a 26 éves húga pakolta el.

A rendőrök a zelkövetőket még a helyszínen tetten érték, a lopott könyveket hiénytalanul megtalálták, így a kár megtérült. A három könyvtolvaj ellen lopás bűntett miatt indul eljárás.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?