Letartóztatták Deutsch Tamás apósának gyilkosát

  • narancs.hu
  • 2021. december 6.

Bűn

A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. 

Mint azt lapunk is megírta, albérlője késelte halálra péntek délután Lazsányi Lászlót, a Csepel SC korábbi labdarúgóját, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósát. A mentők a helyszínre érkezve már nem tudták megmenteni a főbérlő életét.

Az 57 éves elkövető informatikusként dolgozott, egy éve bérelte az óbudai ingatlant; feltételezhetően pénzügyi vita vezetett a tragédiához. Az illetőt Lazsányi többször is távozásra szólította fel, a férfi azonban egyre erőszakosabban tért vissza, volt, hogy az ajtó zárját is felfeszítette. A Blikk értesülései szerint többször is zárat cseréltek, a férfi azonban mindig visszatért. A tulajdonost a behatoláshoz használt vadászkéssel szúrta le.

Az esettel kapcsolatban Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta, a gyanúsított részletes vallomást tett, állítása szerint nem akart mély sebet okozni. Az emberöléssel gyanúsított férfit letartóztatták - tette hozzá a szóvivő.

Lazsányi László a 80-as évek egyik ismert labdarúgója volt, az 1980–1981-es idénytől a Csepel játékosaként focizott. Az élvonalban összesen 152 mérkőzésen szerepelt, illetve 22 gólt szerzett. Egykori csapattársai, Kincses Béla, a Csepel volt csapatkapitánya és Gálhidi György egykori olimpiai válogatott labdarúgó a csepelsc.hu oldalon emlékeztek meg a futballistáról. Deutsch-Lazsányi Erika, MTK ritmikus sportgimnasztikai szakosztály elnöke, az áldozat lánya szombat este tett ki megemlékező posztot a Facebook-oldalára.

Lazsányi László vasárnap lett volna 67 éves. A Duna partján álló apartmanban egyelőre felfüggesztették a szobák hirdetését, valamint az ünnepi időszakra tervezett zenés szórakoztató programokat is törölték.

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk