Rasszista támadás áldozatául esett egy cseh parlamenti képviselő

  • narancs.hu
  • 2019. április 22.

Bűn

Annyira összeverték, hogy kórházba kellett szállítani.

Az apai ágon etióp Dominik Ferit 2017-ben választották meg az ellenzéki liberális-konzervatív TOP 09 párt színeiben a cseh törvényhozás alsóházába. Az 1996-ban született Dominik Feri az eddigi legfiatalabb képviselő a cseh parlamentben.

Két ismeretlen elkövető úgy összeverte a fiatal politikust egy borkóstolón, hogy kórházba kellett szállítani - számolt be róla az MTI.

Dominik Feri a Novinky.cz helyi hírportálnak elmondta, hogy a tettesek egyike azt kiabálta: "Négerek nem valók politikusnak".

Vasárnap esti Twitter-üzenetében közölte, hogy a hátán ejtett felületi sebet időközben összevarrták a kórházban, egyébként pedig jól van.

Vladislav Malcharczik rendőrségi szóvivő közölte, hogy körözést indítottak a támadók felkutatására.

Miroslav Kalousek, az ellenzéki TOP 09 párt elnöke elítélte a támadást. "Újabb rasszista indíttatású támadás országunkban. Ezúttal sem holmi iszlamisták, hanem úgynevezett tisztességes csehek voltak az elkövetők" - hangoztatta Kalousek.

Jan Hamácek, a cseh kormányfő első helyettese és belügyminiszter szintén elítélte a történteket. "Nézeteltéréseket nem lehet ököllel megoldani. Mihamarabbi felépülést kívánok Dominik Ferinek, remélem mindent gyorsan kivizsgálnak, az elkövetőket pedig megbüntetik" - tette hozzá Hamácek.

A népszerűségi szavazatoknak köszönhetően a 21 éves Feri minden idők legfiatalabb cseh képviselője

Ráadásul színes bőrű is... Ami azt illeti, ifjabb Václav Klaus is nagyot ment, amiből az is tisztán látszik, hogy a pénteken és szombaton lebonyolított alsóházi választások ugyancsak érdekesek, egyszersmind szerfelett tanulságosak voltak. Ami nyilván a legszembeötlőbb, hogy nyert egy gátlástalanul populista szerencselovag, akitől sok jó ugyan nem várható, de ne siessük el a kárörömöt: a szomszéd kutyája ettől még nem döglött meg.

Figyelmébe ajánljuk