Tíz halottat hagytak egy kocsiban egy mexikói kormányzati iroda előtt

  • narancs.hu
  • 2022. január 7.

Bűn

Az esetre Zacatecas tartomány központjában került sor.

Két gyanúsítottat letartóztattak a hatóságok, miután a Zacatecas tartomány kormányzói irodája előtt hagyott járműben tíz holttestet fedeztek fel csütörtökön – számol be róla a Reuters. David Monreal, a tartomány kormányzója arról számolt be, hogy az áldozatok testén bántalmazások nyomait lehetett látni, és hogy valószínűleg a területen aktív bűnözői csoportok áldozatairól van szó.

Szándékosan hagyták őket itt, a kormányzói iroda előtt – mondta Monreal, aki hozzátette, a közbiztonság az egyik legnagyobb probléma Zacatecasban, éppen ezért ragaszkodnak a rend helyreállításához, lépésről-lépésre fognak leszámolni az erőszakkal és megteremtik a tartományban a békét.

Jelenleg Zacatecas az erőszaktól leginkább sújtott mexikói tagállamok közé tartozik, a hivatalos adatok szerint 2021-ben 1050 gyilkosság történt a tartományban, ami 260-nal több, mint a megelőző évben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk