Továbbra is előzetesben marad a vőfély-polgármester

  • narancs.hu
  • 2022. június 9.

Bűn

Eldőlt: Újszentiván korábbi első embere nem lesz szabadlábon az időközi választás idején.

„A bíróság mindhárom gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően meghosszabbította” – válaszolta a narancs.hu kérdésére csütörtökön Szanka Ferenc főügyészségi csoportvezető ügyész, az újszentiváni polgármestert is érintő büntetőüggyel kapcsolatban.

Putnik Lázárt idén februárban vették őrizetbe a NAV nyomozói egy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt indult büntetőeljárásban. Egyszer már meghosszabbították a letartóztatása hatályát, most ismét így döntöttek.

A vőfélyként is ismert polgármestert azzal gyanúsítják, saját céljaira használta fel az újszentiváni munkásszálló megépítésére nyert központi támogatás egy részét, 113 millió forintot. Két nappal az őrizetbe vétele után a képviselő-testület lemondott, ezért július 3-án időközi választást tartanak a Csongrád-Csanád megyei településen. 

A témáról szóló korábbi cikkünk egyik forrása azt nyilatkozta, „ez a gyerek, ha kiengedik, és megteheti, újra el fog indulni a választáson.” 

Bár a választások lebonyolítása és kimenetele szempontjából hivatalosan már nincs jelentősége annak, hogy szabadlábra kerül-e a polgármester, hiszen nem indulhatott, a jelöltállítás is befejeződött, a szavazólapon szereplő jelöltek nevének sorrendjét is kisorsolták. A Putnik Lázár elleni eljárás azonban azóta is téma a település közéletében.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk