Vádat emelnek a négyéves kislányt a forró óvodabuszban hagyó sofőr ellen

  • narancs.hu
  • 2023. április 18.

Bűn

Az 56 éves férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség lezárta a nyomozást, és már az ügyészségen van az az ügy, amelynek érintettje egy 56 éves sofőr. A férfi ellen vádat emelnek, mivel tavaly júniusban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán egy, a sofőr által vezetett kisbuszban hagyott négyéves kislány életét veszítette.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy a buszt aznap vezető sofőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, és nem ismeri el a felelősségét. „A nyomozó hatóság a napokban befejezte és megküldte a Tiszafüredi Járási Ügyészség részére az ügyet. Az ügyészség várhatóan a jövő héten vagy az azt követő héten fog vádat emelni az ügyben, jelenleg az iratok feldolgozása zajlik” – mondta az ügyész a portál kérdésére.

A négyéves Inezt reggel fél nyolckor vette fel a busz Tiszaderzsen, hogy elvigye az óvodába Tomajmonostorára. Az anyja azonban délelőtt tíz körül kapott egy üzenetet a kislánya óvónőjétől, hogy a gyermeke nem érkezett meg az oviba. Később kiderült, hogy azért, mert senki sem vette észre a leszálláskor, hogy a kislány a buszon maradt. A gyermek reggel nyolctól délután három óráig volt a közel ötven fokosra felforrósodott buszban; a sofőr talált rá eszméletlen állapotban, amikor indult volna vissza a gyerekekkel. A debreceni klinika intenzív osztályán három napig küzdöttek a lélegeztetőgépre tett kislány életéért, de nem tudták megmenteni. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és gyanúsítottként hallgatta ki a buszt aznap vezető sofőrt. 

A történtekről a Narancs.hu helyszíni riportot készített:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk