Egy kihagyhatatlan nyári kellék, amely segít a hőség elviselésében

  • Fizetett tartalom
  • 2022. május 7.

Élet + Mód

Messze vannak már azok a régi szép idők, amikor a nyári 30 °C-os maximum hőmérsékletet kánikulának érzékeltük, és a kezünkben mindössze egy jeges üdítővel fel is frissülhettünk. Mindjárt nyakunkon a valódi kánikula, amit egyre nehezebb valódi hűsölés nélkül elviselni…

Nem csoda, hogy egyre többen vágnak bele egy otthoni ministrand kialakításába, hiszen mi sem megnyugtatóbb annál, mint hogy a nappalinkból bármikor azonnal a hűs habokba vethetjük magunkat - ráadásul drága belépők nélkül. A gyerekek is hálásak lesznek, ha vízi játékok lehetőségével szereljük fel az udvart: a nyári szabadidős programjaik egy részét garantáltan kipipálhatjuk!

Egy kerti medence beszerzése szerencsére nem kell, hogy nagy kihívást jelentsen: a legkülönfélébb méretek, formák és anyagok közül válogathatunk attól függően, mekkora helyet szánunk a pancsoló eszköz telepítéséhez, illetve hogy hány fős társaság kényelmét szeretnénk garantálni vele. Jó hír, hogy az ásást, betonozást, szerelést biztosan elfelejthetjük, hiszen már egy játék webshop is kínál praktikus, egyszerűen felállítható, mégis az egész család egyidejű szórakoztatására alkalmas medencéket.

De melyiket is válasszuk a kínálatból?

Bébi medence

Ha elsősorban a család legkisebb tagjának szeretnénk pancsolásban gazdag boldog perceket szerezni a lehető legegyszerűbben és legkisebb helyen, egy bébi medence teljes egészében kielégítő megoldás lehet. A piciknek készült termékek között léteznek akkorák, amiket kert hiányában akár a panel erkélyére is bátran kitehetünk, de merészebbek akár a nappali közepén is felfújhatják. Az alapdarabok mellett választhatunk árnyékolós, mászókás-kupolás verziókat, de akkorát is, amiben egyszerre három baba is kényelmesen elfér.

Pancsoló medence

Az igazi klasszikus, háromgyűrűs felfújhatós, amiben nem csak a kicsik játszhatnak, de ahonnan a vasárnapi grillfelelős is sokkal szívesebben ellenőrzi a készülő steakek állapotát. Egy tisztességes méretű pancsoló medence az egész családot szívesen befogadja egy kis hűsölésre, mindemellett még mindig nagyon praktikus, és viszonylag kis helyen elfér.

Családi medence

Ha a család felnőtt tagjainak nem elég a kellemes lábáztatás, és ők is szeretnék kivenni a részüket a mókából, úszómedence építése helyett létezik egy sokkal kényelmesebb megoldás: a merev falú családi medence. Ebben a nagyobb házi strandelemben már a szülők is tényleg megmerítkezhetnek, sőt, vízben játszható labdajátékok számára is kiváló terep (legalább biztosan nem viszi el a víz a labdát). A családi medence legtöbb modellje szűrőberendezéssel is rendelkezik, így nem kell aggódnunk a tiszta víz gyakori cseréje miatt sem.

Kiegészítők a tökéletes kerti élményparkhoz

Elférne még egy-két játék az udvaron a medence mellett? Egészítsük ki saját élményparkká! Természetesen itt sem kell építkezésekben, vagy óriási költségekben gondolnunk. Egy mobil játszótér néhány alapeleme már tökéletes hétvégi időtöltést nyújthat az egész családnak.

 

Csúszda

Forró nyári napokon mi sem esik jobban, mint a csúszdáról egyenesen a hűs habokba csobbanni! A felfújható, kisebb medencék mellé elég egy egyszerűbb, műanyag gyerekcsúszdát beszereznünk. A végét pedig egyszerűen állítsuk a medencébe, és mehet is a lesiklás!

Homokozó

A csúszda mellett kétségkívül az otthoni játszóterek legnagyobb slágere a homokozó, amit praktikusan a medencébe állított csúszda alatt is elhelyezhetünk. Így nem csak rengeteg helyet spórolhatunk meg, de az árnyékolás problémáját is egy csapásra megoldottuk! A homokozószettel a kézben pedig indulhat is a sarazás, gyúrás, építés!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk