Ennyivel nőnek jövőre az autópályadíjak

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 4.

Élet + Mód

Követni kell az inflációt.

Közzétették a 2022-es e-matrica és pótdíj árakat. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumtavaly életbe lépett rendelete alapján ugyanis minden évben inflációkövető módon újraszámolják a következő évre vonatkozó autópálya matricák árát, illetve a pótdíjak, pótdíjkülönbözetek mértékét is.

A KSH által augusztusban mért infláció ugyanis  4,9 százalék volt. Így aztán a december elejétől már elővásárlásban megvásárolható jövő évi megyei és országos autópálya-matrica árai az alábbiaknak megfelelően növekednek meg:

  • A D1 kategóriába tartozó autósok tíznapos matricája a 3640 helyett jövőre 3820 forintba kerül majd, míg a havi e-matrica díja 4970-ről 5210 forintra emelkedik.
  • A D1, D2 és U kategóriás éves matricáért 44 660 helyett 46 850 forintot kell majd fizetni 2022. január elsejétől.
  • A megyei matricák ára 5200-ról 5450 forintra emelkedik.

Az alappótdíj mértéke D1 és D2 kategória és 60 napon belüli megfizetés esetén 15 460-ról 16 220 Ft nő, az emelt pótdíj összege 60 napon túli megfizetés esetén 64 850 Ft-ra emelkedik (61 820 Ft).

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.