Hüllőket és pókokat kapcsolt le a NAV a reptéren

  • narancs.hu
  • 2021. október 29.

Élet + Mód

Az Egyiptomból érkező csomagokban pikkelyes hüllőket, gekkókat, kígyókat, pókokat találtak. Sok közülük védett.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai védett agámákat találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - számol be a hatóság egy közleményben.

 A NAV Facebook-oldalán még fényképeket is közzétettek a különleges fogásról. Ahogy írják, a pénzügyőrök folyamatosan ellenőrzik a repülőtér áruforgalmában beérkező csomagokat, így bukkantak rá azokra az Egyiptomból Magyarországra érkező küldeményekre is, amelyekben pikkelyes hüllőket, gekkókat, kígyókat, pókokat találtak.

🛬Hüllők és pókok a repülőtéren🐍🕷🦎 Munkatársaink védett agámákat találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi...

Posted by Nemzeti Adó- és Vámhivatal on Friday, October 29, 2021

A csomagokban összesen több mint 1300 különféle állatot találtak, és mivel felmerült, hogy egyesek védettek, szakértőket is bevontak a vizsgálatba.

Végül megállapították, hogy a csomagokban talált állatok közül 27 közönséges agáma védett, és az országba történő behozataluk engedélyköteles. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a védett állatokat a Fővárosi Állat- és Növénykertben helyezte el.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?