Lezuhant egy fesztiválozó az éjjel az óriáskerékről a Balaton Soundon

  • narancs.hu
  • 2022. július 1.

Élet + Mód

A baleset éjfél után történt, a fiatal férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.  

Kizuhant az óriáskerékből és súlyosan megsérült egy fiatal férfi a Balaton Soundon – tudta meg az ATV Híradója a helyszínen fesztiválozók egyikétől.

A hírt a csatornának az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megerősítette. Győrfi Pál azt mondta, a férfi súlyos belső illetve külső sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után azonnal kórházba, a sürgősségi osztályra szállították.

A baleset éjfél után történt. A szervezők arról tájékoztatták az ATV-t, hogy a szemtanúk beszámolója szerint a balesetet szenvedő fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan esett le.

Hangsúlyozták, hogy a férfi cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt és esély sem volt a baleset megakadályozására. Az óriáskereket egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemelteti, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban többnyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint –  hasonló eset még sosem történt.

A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak a fiatalember mielőbbi felépülésében.

Az ATV kereste a rendőrséget, de azt a választ kapták, hogy egyelőre nem foglalkoznak az üggyel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk