Októbertől csak patikában lehet majd covid-tesztet kapni

Élet + Mód

A drogériák, kiskereskedelmi üzletek, benzinkutak csak ideiglenesen, a veszélyhelyzet miatt kaptak engedélyt az árusításra.

A hónap végével megszűnik az antigén gyorstesztek patikán kívüli forgalmazásának lehetősége - hívta fel a figyelmet az Országos Gyógszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) a hivatalos közösségi oldalán.

A posztban hangsúlyozzák, hogy "a gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazási engedéllyel rendelkező kiskereskedelmi egységek szeptember 30-áig forgalmazhatnak önellenőrzési célt szolgáló SARS-CoV-2-fertőzés kimutatására szánt antigén gyorstesztet".

Ilyen létesítmények voltak a drogériák, kiskereskedelmi üzletek, benzinkutak, ám a június elsején hatályba lépett, a járványügyi veszélyhelyzet megszűnéséről szóló rendelet szerint a forgalmazásra kiterjedő joguk csak a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő harmadik hónap utolsó napjáig, azaz szeptember 30-ig tartott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk