Senki ne lepődjön meg, ha hétfőtől füstölni látja a 3-as metró szellőzőit

  • narancs.hu
  • 2022. február 18.

Élet + Mód

Tervezett füstpróba lesz három állomásnál.

 

 A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága adott ki közleményt, amelyben figyelmeztetik a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló három állomásán – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – 2022. február 21-től március végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik.

Kiemelik, hogy  bő egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart.

Ebben az időszakban a metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

Közlik, hogy az előállított égésterméktől nem kell tartani, sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

 
Füstpróba a Népliget metróállomáson 2020-ban
Forrás: BKV Zrt.
 

 

 A füstpróbák hétköznap 8-17 óra között zajlanak majd, a füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adnak. 

  • Az első füstpróba helyszíne: Semmelweis Klinikák metróállomás. A Nagyvárad tér és Corvin-negyed állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.
  • Az első füstpróba időtartama: 2022. február 21-25.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.