Holdfény – Veresegyház

  • ételhordó
  • 2015. március 20.

Ételhordó

Biliárdgolyó méretű gombócok között

Ha Veresegyház kerül szóba, akkor a Medveotthon, Pásztor Béla polgármester (1965 óta áll a település élén) meg talán az asszonykórus ugrik be. Olyan emléke azonban nincs a Budapesttől 17 kilométerre lévő városnak, amit a fröccsöntők is szívesen feldolgoznának. Sehol egy híres templom, egy szépséges köztéri szobor. A hely vendéglátó-ipari nevezetességeiről sem sokat hallani, így hát előítéletektől mentesen kötöttünk ki a Lovász téri Holdfény étteremben, ami különleges építmény: az 1990-es éveket idézi, pontosabban azt, ahogy az 1990-es években elképzelték a jövőt. Az akkor korszerűnek mondott belsőépítészeti megoldások közül mindenképpen említésre méltó – és innentől a Holdvilág honlapjáról idézünk –, hogy „éttermünkben csobogó, illetve a halastavon átívelő bambuszhíd teszi felejthetetlenné az itt tartózkodás élményét”. Azt már mi tesszük hozzá, hogy az élő aranyhalas installáció legfeltűnőbb éke egy műkő (?) leguán, amely a szikla tetején pihen. Megemlíthetnénk még a terméskövet imitáló falburkolatot, illetve azt, hogy Valentin-nap lévén az összes szék támlájára szívecskés lufi van kötve, de miért rugóznánk ezen? Van, akinek bejön…

false

Nekünk azért inkább a májgombócleves (720 Ft) jön be. Nem érezni benne se kockát, se port, a három biliárdgolyó méretű gombóc házi készítménynek hat, és a hőmérsékletével sincs bajunk. A juhtúróval töltött, baconbe göngyölt jércemell (2150 Ft) is sokkal jobb a vártnál, ellenben a steakburgonya nehézkes és ízetlen. Nem így a szarvaspörkölt (2180 Ft), amit egy felkapott vadásztanyán sem csinálhatnának jobban. Jó ötlet a mellé adott kapros túrógombóc, talán egy kicsit bátrabban is lehetett volna fűszerezni. Külön öröm, hogy a bőrös mangalicakaraj pezsgős párolt káposztával, szalonnás-hagymás krumplival (2590 Ft) sokkal könnyebb a vártnál, ráadásul nemcsak a hús, de a köret is teljesen megfelelő.

Mint ahogy a kényszerből választott (alma- és rikottatorta is csak az étlapon volt) gesztenyés-meggyes, ún. dolce vita palacsinta (750 Ft) is rendben van. Már amennyire egy gesztenyés palacsinta rendben lehet.

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.