étel, hordó

Imázs

  • ételhordó
  • 2013. március 22.

Ételhordó

A Thai Tom Kha Chicken leves lényege a kókusztej és a különleges, diszkréten csípős fűszerek találkozása - ez rendben is van, de vajon ehető-e az Ó utcában feltálalt thai leves? És a rizstészta garnélával? Az Ételhordó kiküldött munkatársa az Imázsból jelenti.

Egyre nehezebb kiigazodni a Hajós utcán, szinte csak az operaház művészbejárója biztos pont, kiindulásnak mégsem mondhatnánk. Pár évvel ezelőtt egyértelműnek látszott, hogy a pesti divatvilág (a híresztelések ellenére van ilyen!) központjává válik, ez lesz az igazi Fashion Street, egyre több hazai tervező itt nyitotta meg a boltját. Csakhogy nem bírta ki mindegyik talpon, így maradt a vendéglátóipar, kormánynegyednek túl bohém ez a vidék - a Balettcipő vagy negyven éve tartja magát. De az Imázs az Ó utca sarkán, pont a Balettcipővel szemben vajon meddig?


 

Az egyszerű, de mégis erőltetett elnevezés nem újabb bohémtanyát jelöl, hanem távol-keleti inváziót, ráadásul mottójuk a tudatosság és az egészség. "Célunk, hogy az egészséges és tudatos táplálkozás elérhető legyen mindenki számára, azoknak is, akik még nem mélyedtek el ennek rejtelmeiben. Különösen odafigyelünk az ételek egészséges elkészítésére. Az Imázs hitvallása Európában jelenleg egyedülálló módon a legkifinomultabb technológiára hangszerelve ötvözi a tradicionális japán és a fuzionális thai konyha különlegességeit." Amikor ezt olvassuk a néhány hónapja megnyílt egység honlapján, már sejtjük, hogy innen távozva nem azt dúdolgatjuk majd, hogy "rendes ember én már nem leszek, minden éjjel zülleni megyek...".

Nem tudni, hogy mennyire egyedülálló az Imázs kezdeményezése Európában, ám a fotókban gazdag étlap tanulmányozása során erős - cseppet sem kellemetlen - fizikai tüneteket tapasztalunk. Ennél már csak az jobb, amikor a nekünk semmitmondó nevek - készséges kiszolgálás után - a valóságban is megjelennek. A Thai Tom Kha Chicken leves (950 Ft) lényege a kókusztej és a különleges, diszkréten csípős fűszerek találkozása, nem túlzás, hogy e nász a gyönyörök kertjébe repít - tulajdonképpen kár a csirkéért.

A Pad Thai Seafood - Rizstészta garnélával és tintahallal, tojással, sárgarépával, káposztával, zöldhagymával, földimogyoróval (3100 Ft) is kiváló, annak ellenére, hogy a garnéla, a szépia és az egyéb azonosíthatatlan falatkák bizonyosan nem a Távol-Keletről úsztak ide. A Chicken teriyakiról - Csirkemell paradicsommal, korianderrel, zöldhagymával, rizságyra tálalva (1950 Ft) - ismét csak a legjobb hülyeségeket mondhatjuk: ízek harmóniája, tökéletes hőfok, kiváló arányok és így tovább.

Mindent összeadva, az Imázs az átlagnál erősebb élményanyag, a pesti kínálatban mindenképp párját ritkító. Legközelebb a hatalmas szusiválasztékából szemezgetünk.

Figyelmébe ajánljuk