Púder

  • ételhordó
  • 2015. december 11.

Ételhordó

Szellemes rakott krumpli a bárszínházban.

Lehet, hogy bennünk van a hiba, de soha nem hallottunk a Púder Bárszínházról. Pedig nem a világvégén működik, hanem a Ráday utca 8. alatt – lehet, hogy ez a baj? Ki jár a „éttermek utcájába” színházazni? Aki kínai piacon keres perzsabundát. Nos, úgy tűnik, hogy tudják ezt a működtetők is. Igaz, hogy olykor-olykor megtekinthetők a Playback társulat, a Grand Nyitott Impróműhely és mások produkciói, kiállításai, koncertjei stb. (részletes program a puderbar.hu honlapon), állandónak azonban kizárólag az étkezés tekinthető – ahogy hirdetik, „világkonyha és autentikus ízek”. Azt, hogy elsősorban a konyha felől fúj a szél, jól mutatja, hogy vasárnap kora délután nincs se koncert, se kiállításmegnyitó, még egy stand-up komédiás se, de alig kapunk asztalt.

false

Mivel mégiscsak színházban vagyunk, a rendkívül komoly felszolgálóról nem tudjuk eldönteni, hogy csak szerepet játszik, vagy tényleg ennyire fontos neki a szakma. Viszont a csirkemell római salátalevelekkel, cézár dresszinggel (1550 Ft) nevű étel várakozásainkkal ellentétes. Oké, hogy van benne római salátalevél meg csirkemell is, nem is rossz, ám csínján bántak a dresszinggel. Elég száraz a cucc, amit tovább fokoznak a leginkább kétszersült állagú pirítósdarabkák. A sütőtökkrémleves zöldségszalmával (750 Ft) pontosan olyan, mint egy átlagos hazai sütőtökkrémleves zöldségszalma nélkül, viszont a zöldséges quesadilla avokádókrémmel és babpürével (1390 Ft) sokkal nagyobb siker lenne ugyanezen a pályán. Szellemes a rakott krumplijuk, amit úgy hívnak: mangalicakolbásszal rakott snidlinges burgonya főtt tojással (1900 Ft) – az benne a pláne, hogy a hozzávalókat tényleg egymásra „rakták”. Leginkább egy sós pitére emlékeztet, tetejében egy fél szál kolbásszal meg a főtt tojással, de szerencsére nemcsak látványos, hanem jó is. Persze csak azután, hogy leromboltuk és összekevertük a művet.

A gesztenyemousse diós meggyraguval (950 Ft) érdekes, de túl édes próbálkozás.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?