Színvonalas kultúrharc: előbb Szakács sült fel csúnyán, majd Jeszy gennyládázta a nem fideszes színészeket

  • narancs.hu
  • 2019. december 12.

Fekete Lyuk

Szakács Árpád és Jeszenszky Zsolt is csak nehezen nevezhető szakértőnek. Annál több a véleményük.

A hétfői szabad, független kultúráért, a kormány törvénymódosítása ellen rendezett tüntetést követően a kormánypárti kultúrharcot elindító újságíró, szélesőjobbos beütésű ideológus, Szakács Árpád a Hír TV-ben osztotta az észt.

A Fidesz-KDNP kultúrkampfjának felkent pápájáról viszont igen hamar kiderült, hogy nem igazán tudja, milyen darabok mennek a budapesti színházakban, pedig nagyon rájuk akarta húzni a vizes lepedőt.

Ugyanis Szakács a kulturális szakelem kulturális felelősségvállalásról beszélt. És akkor állt elő hihetetelen megállapításával: a közbeszéd eldurvulásáért az előadóművészetet tette úgy en bloc felelőssé. Megpróbált példálózni is, a baj csak az volt, hogy nem igazán tudott előadáscímeket felidézni.

Szakács Árpád minden bizonnyal annyit jár színházba, hogy már nem is tudja annak a rengeteg darabnak a címét fejben tartani, amiket lát. Minden bizonnyal az általa azért nagyra nem tartott rendezők munkáit is megnézi, ezért olyan rendkívül jól informált, hol, milyen mennyiségű és minőségű trágár szóhasználat hangzik el.

A Játékszínben játszott Életrevalókat sikerült Életreítéltekként emlegetnie. A mai légkörben az még érthető, hogy Gothár Péter Vaknyugat című rendezésébe beleköt, de azt már nem sikerült megjegyeznie, hogy a kormánypárti oldalon annyira gyűlölt Alföldi Róbert mit is rendez vagy rendezett a Radnótiban. Mindegy is...

Magyarország élőben Szakács Árpáddal- HÍR TV

Miközben Szakács Árpád a Hír TV-n azon sopánkodott, mégis milyen csúnyán beszélnek már 2019-ben a magyar színházak színpadain, a fideszes televízió másik műsorában az önkéntes megmondóember, Jeszenszky Zsolt is szép magyarul megmondta a tutit. A "véleményvezér" szerint a színészek és zenészek abból élnek, hogy szidják Magyarországot.

Hozzátette. "ezeknek a szarházi faszszopó gennyládáknak, ha adsz egy forintot, azt mondják, hogy a kurva anyád, egyrészt miért nem adtál kettőt, másrészt hogy te egy rohadt fasiszta, náci stb. vagy". Jeszenszky Zsolt úgy látja, "csak a pozícióból takarodjanak a picsába" ezek az emberek, mert "méltatlanok rá, politikai célokra akarják használni" azokat.

Security Check Required

null

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.