Hidvéghi: az illegális migráció az oka az antiszemita támadásoknak

  • narancs.hu
  • 2020. február 12.

Fekete Lyuk

De nem kell félni, a fideszes EP-képviselő megnyugtatásul közölte, "Magyarországon biztonságban élnek a zsidó polgártársaink, nem kell félniük attól, hogy támadás éri őket az utcán".

Az európai zsidóság biztonságával kapcsolatos aggodalmakra okot adó nyugat-európai fejlemények egyértelmű oka a megnövekedett illegális migráció, amely a Közel-Kelet konfliktusait importálja a kontinensre azáltal, hogy Európa tömegesen enged be muzulmán bevándorlókat, akik aztán zsidó emberekre támadnak – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban.

Hidvéghi az Európai Parlament plenáris ülésének az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni küzdelemről folytatott vitájához kapcsolódott, sajtóérdeklődésre pedig azt fejtegette, hogy a zsidókat érő támadások bizonyítják: nem szabad megengedni az illegális bevándorlást Európába.

false

"Magyarországon biztonságban élnek a zsidó polgártársaink, nem kell félniük attól, hogy támadás éri őket az utcán" – példálózott Hidvéghi. Ennek mint ismert, nem az az oka, hogy hazánkat elkerülnék a menekültek, hanem hogy pártunk és kormányunk évek óta kemény munkával, komoly erőfeszítéseket téve, minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy megállítsa az "illegális migrációt".

"Az antiszemitizmus elfogadhatatlan, a második világháborút követően pedig különösen a zéró tolerancia lehet a megfelelő hozzáállás" – tette hozzá Hidvéghi Balázs. Szerinte minden olyan "álságos vádat és hazugságot", amelyek szerint a magyar kormány antiszemita lenne, Magyarország visszautasít. A politikus közlése szerint a parlamenti vita során az erre irányuló állítások olyan bevándorláspárti, szélsőségesen liberális politikus részéről hangzottak el.

Figyelmébe ajánljuk