Álhíroldaltól követelt helyreigazítást a divattervező

  • narancs.hu
  • 2020. február 11.

Fekete Lyuk

Nem mindenki érti a poént.

Nem könnyű manapság eligazodni a rengeteg álhír, ferdítés és fake news között, főleg mert a celluxal összeeszkábált kattintásvadász oldalak mellett a játékot már olyan nagy vadak űzik profi módon, mint a TV2, az Origo, vagy a közmédia. Velük ellentétben a Hírcsárda legalább nem burkolózik holmi Tények, na meg adófizetők milliárdjai mögő - fejlécén büszkén hirdeti: "Álhírportál, alapítva: 1351"

Ennek ellenére előfordult már, hogy bedőltek neki: így járt például a Karc FM egyik betelefonálója, aki halálra rémült a portál egyik hírétől. Hozzá hasonlóan most Schiffer Miklós divattanácsadó sem értette a tréfát: "Itt nincs helye a viccnek! Elnézést mindenkitől, aki olvasta ezt a mocskot! Felháborító, undorító és gusztustalan! Szégyen, hogy ilyen mocsok megjelenhet, természetesen sosem nyilatkoztam erről senkinek!" - reagált Facebook-posztban a Hírcsárda egyik bejegyzésére.

Kamaszpanasz: Hogyan viseljük a sárga csillagot a suliban - válaszolnak a szakértők - ez volt az a cikk, amely kiverte a biztosítékot Schiffernél, akit a vicces álhírben Sífert Miklós néven idéztek meg mint megszólalót, aki arról értekezik, milyen kiegészítőket kell hordania azoknak, akik nem akarják, hogy karlendítés közben beleakadjon társuk keze a ruházatukba. A cikk azután született, hogy többen bírálták az új NAT-ot, amiért szélsőjobboldali írókat is beemel a tantervbe.

A divattanácsadó nem csak Facebookon kérte ki magának az esetet, sikerült elérnie, hogy a Hírcsárda leszedje a cikket (mentett verziója itt olvasható) és helyreigazítást követeljen. Utóbbi önmagában is megér egy misét:

(...)Schiffer Miklósnak, később Sífer Miklósnak tulajdonított “szakértői véleménynek”, bejegyzésnek semmi köze nincs a megnevezett személyhez. A megjelent anyag valótlanságot állított. Ezúton kérünk elnézést és kijelentjük, Schiffer Miklós semmilyen a sárga csillag viselésével kapcsolatos nyilatkozatot vagy kijelentést nem tett, sem nekünk sem munkatársunknak vagy szerzőnknek, amelynek alapján őt idézhettük volna." - szól a helyreigazítás.

 

Via 444

Figyelmébe ajánljuk