A honvédelmi miniszter szerint harckocsikra, tüzérségi eszközökre és repülőre van szükség az ország megvédéséhez

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 03., 14:24
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A szúnyogirtó gépekre küldött Gripeneken pedig nem szabad nevetni!

Ijesztően hosszú interjút adott a kormánypárti Origónak Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki többek között arról is beszélt, hogy milyen fejlesztésekre van szükség a honvédségnél.

Benkő azt mondta, mostantól még többet fognak költeni a katonákra, a toborzásokra, a kiképzésekre és a felkészítésre. Igyekeznek majd megszólítani a fiatalokat, szerinte a honvédelmi táborok ebben nagy segítséget nyújtanak. „Azért jó a szülőnek, ha a gyerek ezt a tábort választja, mert felügyelet alatt hasznos dolgokat tanulhat, ráadásul egyfajta rendszerességre is szoktatjuk őket: van ébresztő, reggeli torna, rendszeres étkezés, és persze foglalkozás reggeltől estig. Ráadásul nem kerül sokba, mert mi nem üzleti, hanem önköltséges alapon szervezzük a táborokat. A gyerektábor alap lehet ahhoz, hogy a gyerek később a katonai pályát válassza. Itt kap egy kis ízelítőt” – mondta a korábbi vezérkari főnök.

false

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Benkő az interjúban felmondta a kormányzati szöveget is, amikor arról beszélt, hogy mitől kell megvédeni az országot: „A szigorú határvédelem meghozta az eredményét – lényegesen kevesebb illegális migráns próbál Magyarországra jutni. De ez nem azt jelenti, hogy nincs veszély. Abban a pillanatban, hogy gyengülne a határvédelmünk, ismét azonnal megjelennének több ezren, akár tízezres nagyságrendben, hiszen mindig az akadálymentes útvonalakat választják.”

A miniszter szerint szükség van „a harckocsira, a repülőre és a tüzérségi, vagyis hagyományos eszközökre, de a hibrid és kiber hadviseléssel szembeni képességeket is fejlesztenünk kell, hogy az országot hatékonyan meg tudjuk védeni”. Hogy Magyarország megvédéséhez miért van szükség harckocsikra, arról bővebben nem beszélt a miniszter.

Benkőt láthatólag felbosszantotta, hogy többek között mi is beszámoltunk arról, hogy két hete ráküldték a honvédség Gripenjeit két szúnyogirtó kisrepülőgépre. „Néhány újságban, internetes portálon cinikusan megjelent, hogy a szúnyogirtó repülőgépekre ráküldtük a Gripeneket. A honvédség nyomon tudja követni az összes légi járművet a levegőben. Pakson és a környékén a légtér nem véletlenül sérthetetlen, azaz »tiltott«. A katonák kapták a jelzést és észlelték egy jármű belépését, és azonnal intézkedni kellett. Gondoljunk csak vissza a World Trade Centerre. Egy egyszerű sétarepülővel vagy vitorlázóval is be lehet vinni a légtérbe nagy mennyiségű robbanóanyagot. Ez jóval komolyabb dolog annál, hogy nevetgéljünk azon, hogy szúnyogirtó gépre riasztották a Gripeneket. Ha más szemszögből nézzük, már nem annyira nevetséges” – magyarázta a miniszter.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 03., 14:24
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Hofipisti
  2018. augusztus 05., 15:21
  tiszapolgári 3: nem kell csodálkozni ezen az avitt szövegen, hiszen a Miniszter úr abban az időben már a leningrádi Kalinyin tüzér akadémia hallgatója volt. /https://hu.wikipedia.org/wiki/Benk%C5%91_Tibor_(katonatiszt)/
  A leckét jól megtanulta, ma is tudja.
 2. 6
  2018. augusztus 04., szombat 07:50
  Igaza van a miniszter úrnak!!! A Grippenek a szúnyogírtó gépek ellen (is) vannak.
  Na meg arra, hogy azon kérjük meg szerelmünk kezét, gyakorlatozás alatt, az ottlevő tisztikar gratulációjából kisérve.
  Gondoljunk bele: tág tere nyílik így a hadieszközök felhasználásának.
  Ezzel választ kapunk arra a kérdésre is, hogy miért is kell harckocsi fejlszetés a honvédségnél...
 3. 5
  tiszapolgári
  2018. augusztus 03., péntek 23:00
  Pasinszki

  „A szőnyeg szélén" rovat Varsói Szerződés-szemüvegen keresztül szemlézte a nyolcvanas években lassan ébredező magyar sajtót, úgy emlékszem, hogy elsősorban az Ifjúsági Magazin volt a begyében.
 4. 4
  Pasinszki
  2018. augusztus 03., péntek 21:25
  tiszapolgári

  Emlékeim szerint ez a bizonyos "Igaz Szó" igazi szennylap volt Éber honvédekkel, Góg és Demagóg fiaival.
 5. 3
  tiszapolgári
  2018. augusztus 03., péntek 17:55
  Katonakoromban létezett egy Igaz Szó c. magazin ( https://www.antikvarium.hu/foto/g-nemeth-gyorgy-prohaszka-gyorgy-igaz-szo-1986-julius-22213202-eredeti.jpg ), volt benne egy glosszarovat, „A szőnyeg szélén”, abban lehetett ilyen harcias hülyeségeket olvasni, mint amilyeneket Benkő Tibor összehordott.
 6. 2
  rworse
  2018. augusztus 03., péntek 16:40
  Arccal Spárta felé!
 7. 1
  Időtér
  2018. augusztus 03., péntek 15:12
  Meg lesztek dádázva, kis pacifisták!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk