A Magyar Időkben nekimentek a kulturális államtitkárnak, mert nem lép fel elég keményen a kultúrharc jegyében

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 22.

Fekete Lyuk

Szakács Árpádnak az a baja, hogy szerinte Fekete Péter „balliberális-simogató programot hirdetett”.

Újra jelentkezett Szakács Árpád feljelentős sorozata a Magyar Időkben, amelyben a korábban a házmesterek főnökeként dolgozó szerző a Narancs Bárdos Deák Ágival készült interjúja, Gerendás Péter emlegetése, Tóth Vera újbóli említése után eljut oda, hogy baj van, mert Fekete Péter kulturális államtitkár sem veszi elég komolyan ezt a kultúrharcot, amiről egyébként nemrég kiderült, hogy csak a NER-en belüli dulakodás.

Figyelem, figyelem: Az ún. kultúrharc csak dulakodás a NER-en belül

Önfeltáró vallomások a Magyar Idők cikksorozatáról. Új fogalom: hideg hírszerzés! Remek esemény lehetett tegnap este az a beszélgetés, ahol Szakács Árpád és Gajdics Ottó hosszan beszélgettek az ún. kultúrharc okairól, tálalásáról – a 444.hu tudósítása fikarcnyi kétséget sem hagy az esemény színvonala felől. Aki nem volt ott, az csak sajnálkozhat ezen!

„Közben a migránssimogató rendezvények mintájára balliberális-simogató programot hirdetett a kulturális igazgatás.” Június 27-én a Magyar Hírlapban Fekete Péter államtitkár azt mondta: „A kultúrharc szót nem szeretem, […] a harcot önmagában sem. Építő típusú ember vagyok, vallom, hogy a kéz nem ütésre, hanem simogatásra vagy kézfogásra való” – írja Szakács, és itt nem áll meg.

A szöveg végén kap még egy megrovást a korábban bűvészként is dolgozó Fekete Péter a nagy kultúrharcostól: „A simogató államtitkár úr csak egyvalamiről feledkezett el: nem nyulakkal van dolga, akiket bűvész módjára csak úgy kiemel a kalapjából.”

Egyre izgibb ez a NER-es dulakodás!

Neked ajánljuk