A diplomáival jól bűvészkedő, csodacsináló ember lehet a kulturális államtitkár

  • narancs.hu
  • 2018. május 2.

Belpol

Fekete Péter pályája nem csak bűvészmutatványokban gazdag.

Az Index „megbízható forrásból származó értesülése” szerint alighanem Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára.

Fekete Péter porondra lép

Fekete Péter porondra lép

Fotó: Marjai János/MTI

A pályáját bűvészkedéssel indító Fekete karrierjét 2012-ben térképeztük fel, ekkor már – minden bizonnyal egy mulasztásos törvénysértés jóvoltából – csaknem öt éve volt ideiglenesen a békéscsabai Jókai Színház megbízott igazgatója.

A békéscsabai megbízatással kapcsolatban nem csak az öt évig tartó ideiglenességgel, de Fekete végzettségével is akadtak fenntartások:

Fekete elmondása szerint  Nagy-Britanniában, a Sir Anthony Hopkins által is látogatott cardiffi főiskolán szerzett színházrendezői diplomát, csak hát volt egy kis bibi: „Fekete mindig azt mondta, a diploma otthonában, Budapesten van, ráadásul közben költözött is, ezért nem tudja bemutatni. A következő közgyűlés előtti kulturális bizottsági ülésen a visszaemlékező képviselők szerint Fekete egy szombathelyi főiskolai diplomát, valamint, némi derültséget keltve, müncheni bűvészdiplomáját mutatta be. Ezt követően a közgyűlés beleegyezett, hogy a cardiffi színházrendezői diplomát a közgyűlés elnökének, Domokos Lászlónak később mutassa be Fekete.”

A csodacsináló ember

A honi színházi élet érdekes alakja Fekete Péter, a békéscsabai Jókai Színház idén áprilisban kinevezett igazgatója, a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke, aki kormánymegbízottként felügyeli a megyei önkormányzatoktól a megyeszékhelyekhez került színházakat. Tagja a szakmában élet és halál urának számító színházművészeti bizottságnak, főszerkesztője a Magyar Teátrumnak. Pályafutása kérdések sorát veti fel.

 

Figyelmébe ajánljuk