A színpadon Balog Zoltán miniszter, aki szerint nem az egészségügy szar, csak az arról szóló hírek hamisak

  • narancs.hu
  • 2017. július 4.

Fekete Lyuk

Csak bízni kellene, és minden rendben lenne.

A Hír TV tett közzé egy két és fél perces részletet az emberi erőforrások miniszterének hétfői, a Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszédéből. Balog Zoltán itt azt mondta, hogy nagy a csatazaj az egészségügy körül is, ami a közelgő választásoknak köszönhető, majd rátért arra, hogy tulajdonképpen nem is annyira rossz a helyzet, csak az álhírgyártók azt próbálják elhitetni az emberekkel.

Úgy látja: az álhíreket készítőket valakik megbízzák ilyen feladatokkal, de ezekkel elsősorban nem a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat. Ezután a miniszter azt is elmondta, hogy az álhírekkel valakik pont azt rombolják, ami a legfontosabb, az pedig a bizalom. És ezt figyeljék, hogyan érvelt Balog: „A gyógyításban a gyógyszernél, a gyógymódnál, meg a finanszírozásnál, mindennél fontosabb a bizalom”.

Csak bízni tessék!

Csak bízni tessék!

Fotó: MTI

Hogy Balog Zoltán milyen álhírekre gondolt, azt nem részletezte, de nála a bizalom minden bizonnyal annyit jelent, hogy mindenkinek kuss, aki kritizálni meri a „világhírű” magyar egészségügyet, aki pedig megszólal, az álhíreket harsog.

Csak néhány „álhír” az elmúlt hetekből, mindenki döntse el, mennyire kamu bármelyik. Egy soproni szakorvos-jelöltet egyedül hagytak a sürgősségin, a Facebookon kért segítséget. Jászberényben nincs elég orvos, a nyári szabadságolásokat nem tudják megoldani, ami miatt több kórházi osztály csak csökkentett kapacitással tud működni, a belgyógyászat főorvosa pedig annyira kimerült, hogy inkább lelépett. Szegeden is lehúzzák a rolót egy kórházi osztályon, mert nincs elég dolgozó. De az is biztos álhír, hogy beázott a felújított fehérvári kórház műtőblokkja, és a sort még nagyon sokáig folytathatnánk.

Nem hagyják abba: újabb fideszes magasztalta egekig az egészségügyet

Világszínvonalú, figyelemre méltó, csodás, bámulatos! Nem is olyan régen Kövér László, majd Semjén Zsolt dicsérte a magyar egészségügyet, és nem is kellett sokat várni magára a főszereplőre, Ónodi-Szűcs Zoltánra, az egészségügyért felelős államtitkára, aki ma Debrecenben nyomta a showdert, hogy milyen szép és remek minden a magyar egészségügyi rendszerben.

Figyelmébe ajánljuk