Alig voltak kíváncsiak a nézők a Petőfi-film tévépremierjére

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 24.

Fekete Lyuk

Még a köztévé déli híradóját is többen nézték, mint a Most vagy soha! című kurzusfilmet.

Augusztus 20-án a TV2 levetítette a Most vagy soha!-t, de még a a köztévé déli híradóját is többen nézték - derül ki a Nielsen piackutatási adataiból, amit a hvg.hu ismertet.

A film a legfontosabb célcsoport körében (a 18 és 59 év közöttiek) a 10. helyen végzett, és olyan műsorok előzték meg, mint az esti tűzijáték közvetítése, több csatorna híradója, az RTL Fókusza, az István, a királyrockopera, illetve a Raya és az utolsó sárkány című animációs mesefilm.

Igaz, hogy a tűzijáték végül késve kezdődött, így sokan a Duna TV közvetítését választották, ha nem mentek ki személyesen a Duna-partra. Pedig a TV2 szándékosan eltolta a Petőfi-film kezdését, de mint utólag látjuk, hiába. A két műsort végül szinte egyidőben közvetítette a két csatorna.

A teljes lakosságot mérő adattábla szerint a 16. helyen végzett minden idők legdrágább március 15-i iskolai műsora. Ez azt jelenti, hogy a köztévé Világhíradójának vagy a Hungarikum Gálakoncertnek is több nézője volt, és a Most vagy soha! épp csak megelőzte a Raya és az utolsó sárkány című animációs mesét.

Lóth Balázs alkotásáról szóló cikkünket itt lehet elolvasni. Kritikusunk szerint „szépen stilizált képeskönyvet csinált a forradalomból Rákay Philip kurzusfilmje, amelyben a történelem meghamisítására volt idő, csak árnyalt ábrázolására nem. De legalább baromi sok pénzből jól néz ki.” Számos pontatlanságot látunk, a főszereplők pedig haloványak. „Marad helyette ez a giccses, könnyű azonosulást kínáló, önsajnáló narratíva arról, hogy minket, magyarokat bántanak.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk