Az emberiség kihalását vizionálta Elon Musk

  • narancs.hu
  • 2023. december 16.

Fekete Lyuk

Elon Musk a világ egyik leggazdagabb embere egy olaszországi poltikai rendezvényen aggódott az emberiség sorsáért.

 Az emberiség fennmaradása elsőrendű, ezért fontos gyermekeket világra hozni és életet adni új generációknak, mondta Elon Musk, aki az olasz jobboldal Atreju című politikai, közéleti találkozóján vett részt Rómában.

 Ha nem csinálunk sok gereket, Musk szerint fennáll annak veszélye, hogy három vagy négy generáció múlva a világnépesség a jelenlegi egytizedére csökken, és a végén az emberiség eltűnik. Hogy onnan jöttek ki ezek a számok, az nem derült ki. Demográfusok szerint a mostani trendek alapján az emberiség létszáma el fogja érni a tízmilliárd főt, onnan pedig valóban egy csökkenő tendecia indul majd be.  Ez azonban elég messze lesz még a kihalástól. Ezzel együtt a világ egyik leggazdagabb embere, a Telsa és az X tulajdonosa nagyon aggódik, nehogy Japán, Franciaország vagy Olaszország lakossága eltűnjön. Kínáról nem is beszélve, ahol 40 százalékos demográfiai csökkenést jósolt. Bár az egykepolitika jelentősen befolyásolta a demográfiai folyamatokat az ázsiai országban - és nem előnyére - az aligha tűnik reális veszélynek, hogy záros határidőn belül 400 millió kína eltűnik.

Nemcsak a kihalás aggaszta azonban Muskot - és nem is a Tesla vagy az X részvényárfolyama, EBIDTA mutatója. Szerinte ugyanis a migráció is a pokol felé vezető út része: ha migránsokkal helyettesítik a lakosokat, az országok elveszítik identitásukat, és "nem lesznek többé ugyanolyanok, mint korábban, Olaszországot az olaszoknak kell képviselni". Arra kérte Európát, ne vegye át az Egyesült Államokból a woke ideológiát, mert az nem tesz mást, mint egymás ellen fordítja az embereket. Civilizációnk legnagyobb kihívásának nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyet azonban kétélű fegyvernek tartott: "mindenre képes lesz, de nincsen lelkiismerete". Középtávon Musk szerint nem lehet démonizálni se a földgázt, se a kőolajat.

A politikai, közéleti találkozót a miniszterelnök, Giorgia Meloni zárja le, aki brit kollegájával, Rishi Sunakkal és Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt. A megbeszélésen az illegális bevándorlással szembeni közös fellépés megerősítése szerepelt témaként. Döntés született egy közösen finanszírozott olasz-brit projektről, melynek keretében visszaszállítják származási országaikba a Tunéziában ragadt migránsokat, akik nem tudtak sem továbbmenni, sem visszatérni országaikba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?