Bulvármagazinnak adott interjút a 22 éves helyettes államtitkár

  • narancs.hu
  • 2020.01.31 16:22

Fekete Lyuk

Még a szüleivel él, most levelező tagozaton végzi a jogi egyetemet.

A Best magazinnak beszélt életéről a 22 éves ifjúságügyi helyettes államtitkár, Rácz Zsófia. A cikk szerint Rácz még mindig a szüleivel él a főváros XVII. kerületében (édesapja Rácz Erik, azaz Mr. Rick, volt popsztár), ahonnan busszal és metróval jár dolgozni, bár beosztásához járna a hivatali autó.

Rácz Zsófia még nem fejezte be a jogi egyetemet, és bár eddig nappali tagozaton tanult, amióta helyettes államtitkár, átment levelező tagozatra.

Elmondása szerint hétvégén is dolgozik, mert „a fiatalokkal való találkozásra iskolaidőn túl van lehetőség”, és kevesebbet alszik, mióta helyettes államtitkár. Egyébként otthon is ki kell vennie a részét a házimunkából.

A cikkben Rácz arról is beszélt, hogy túl van már szerelmeken és szakításokon is, és közölte: "Ha vége egy kapcsolatnak, hajlamos vagyok túl drámaian látni az életet. Nem én szeretem a drámát, a dráma szeret engem."

Rácz Zsófia korábban a Fidesz-közeli Alapjogokért Központban is dolgozott, kinevezéséhez pedig törvényt kellett módosítani, a korábbi szabályozás szerint ugyanis diploma kellett volna a pozíciójához. Erről ő maga később azt mondta, a módosítás nem miatta, hanem a "fiatalokért" történt.

(via hvg.hu)

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.