CÖF elnök: „Mi a jó értelemben vett nyitott társadalom vagyunk”

  • B.P.M.
  • 2019. március 14.

Fekete Lyuk

Hujujujuj, hogy is volt ez?

A kormányközeli Civil Összefogás Fórum elnöke a V4 című műsor vendége volt tegnap az EchoTV-n. Csizmadia László amellett, hogy az egekbe magasztalta a kormány és Orbán Viktor politikájának minden létező szegmensét, nem titkolta azon véleményét, hogy egy B-változatra is fel kell készülni, tehát arra, ha a Néppárt kizárná a Fideszt a Néppártból.

A műsorvezető ezen a ponton emlékeztette Csizmadiát, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter ezzel kapcsoltban azt mondta, hogy nincs B-terv, tehát a párt nem számol a kizárással (egyébként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a CÖF-elnökhöz hasonlóan nyilatkozott a közelmúltban, aki ráadásul körbeturnézta Nyugat-Európát, hogy a kormány nevében magyarázkodjon).

„Nem tudom elképzelni egy olyan kormányt, amelyik a harmadik ciklusát járja, pozitívan a gazdasági eredményei mutatják, hogy tényleg mi, a jó értelemben vett nyitott társadalom vagyunk. Nem hiszem, hogy éppen Orbán Viktornak nem lenne terve és azt hiszem, hogy az ő terveit megerősítette a népszavazás és a népi konzultációkon jött eredmények. Tehát a nyugat vagy a nyugati országok egyik se tud felmutatni ilyen arányú választó polgári támogatást.” (A jelenet 5 perc környékén látható)

Abba mi meg bele se merünk gondolni, hogy mi lenne akkor, ha a kormány zárt politikát folytatna.

Bayer Zsolt szerint Weber egy „gyáva szarjankó"

Újfent magasra teszi a lécet a publicista. „Amúgy Weber tegnapi, budapesti látogatásának egyetlen igazi, őszinte, nem maníros, nem hazug pillanata volt, az az egyetlen pillanat, amihez Webernek nem volt köze: amikor levitte a szél a fejéről a kipát a zsinagóga kertjében. Hja kérem, a Jóisten sem tudja elviselni a farizeus szarjankókat!"

Figyelmébe ajánljuk