Ezt jól benézte Bayer, de azért nem hazudtolta meg önmagát

  • BM
  • 2019. november 5.

Fekete Lyuk

Félre is értett valamit és még alpári is volt.

Csúnyán benézhetett valamit Bayer Zsolt kormánypárti véleményúthenger, ugyanis a vasárnapi Bayer showban arról beszélt, hogy „az oxfordi egyetem tanácsa határozatot hozott, miszerint ezentúl az oxfordi egyetem nyilvános rendezvényein tilos lesz tapsolni, ugyanis a taps sérti a süketeket”.

Azonban a Magyar Hangnak feltűnt, hogy a fele sem igaz annak, amit a publicista állít, ugyanis a határozatot egyetemisták egy csoportja hozta, és nem süketek, hanem autisták, szenzoros érzékenységben szenvedők, hallókészülékeket használók miatt döntöttek így, mert belőlük az erős zaj szorongást, pánikrohamot válthat ki. Ráadásul nem betiltották a tapsolást, hanem azt javasolták, hogy inkább jelnyelven nyilvánítsák ki a tetszésüket.

Ettől függetlenül Bayer gúnyolódott egy nagyott a műsorában: begyakoroltatta a tetszésnyilvánítást, kézrázást a közönségével. „Óriási problémák vannak, ha tovább gondoljuk. Mi a szar lesz ezentúl a vakokkal? Akik ugye eddig legalább hallották, hogy taps van” – mondta.

 

A Magyar Hang felhívta a figyelmet egy történetre, amivel szemléltetni lehet, hogy mennyire komoly problémát jelenthet egyeseknek a zaj: a New York-i Carmel-középiskolában tanuló Jack Higgins nagyon érzékeny a hangos zajokra, mert súlyos autizmusban szenved, ezért a szülei rettegteg a diplomaosztó napjától. Így hát megszervezték, hogy amikor kimegy a színpadra, akkor senki ne tapsoljon, füttyögjön a közönség tagjai közül, hanem maradjanak csendben.

Egyébként nem az az első alkalom, hogy hiba csúszik a bayeri gépezetbe. Pár hónapja egy olyan manipulált képet mutatott be, amin Jean-Claud Juncker, az Európai Bizottság nemrégiben leköszönt elnöke egy férfivel csókolózik.

Bayer durván összeollózott képpel bizonygatta, hogy Juncker férfival csókolózik

Van még lejjebb? Tegnap este ment adásba a HírTV-n a Bayer show, amelynek központi témája az európai parlamenti választások következménye volt. A műsorvezető emlékeztetett, hogy amikor megalapították a Fideszt, akkor készítettek egy plakátot, amin Erich Honecker és Leonyid Iljics Brezsnyev, illetve egy fiatal pár csókolózik.

Figyelmébe ajánljuk