Demeter Szilárd: Bödőcs kezd átmenni kritikátlan ellenzékibe, ráadásul egyre butábban csinálja

  • narancs.hu
  • 2023. június 26.

Fekete Lyuk

Pedig „tehetséges a gyerek”.

Az „elhatárolódók meg a hisztériázók kórusá”-nak nevezte Demeter Szilárd a Libri felvásárlása miatt tiltakozókat a Mandiner podcastjában, majd elmagyarázta, hogy ez egy piaci tranzakció volt, és később is piaci alapon kell meghozni a döntést, hogy mely szerzőket és könyveket kell támogatni – írja a 24.hu

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Libri új többségi tulajdonosának Bödőcs Tibor is üzent, aki aggályai ellenére jelezte, hogy egylőre marad a jelenlegi kiadójánál. Demeter Szilár a műsorban arról beszélt, ez éppen kapóra jön, a Libri ugyanis a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatója szerint Bödőcsön keresi meg azt a pénzt, amit a szépírókon elveszít. Egyébként úgy véli, Bödőcs lehetett volna a magyar Dave Chappelle, aki elgondolkodtató módon mindenkibe beleáll ideológia-vezéreltségtől függetlenül, ám a humorista

„ezt a renoméját rombolja le azzal, hogy elkezdett átmenni agitpropba, ilyen harcos-karcos, kritikátlan ellenzékibe. Ráadásul egyre butábban csinálja. Én sajnálom, mert tehetséges a gyerek.”

A PIM főigazgatója kifejtette, nincs aktuális írófejedelmünk, és bár szerinte Péterfy Gergely akart lenni az, aki sokat dolgozott is érte, hogy ő legyen az új Esterházy Péter, „csak sajnos a tehetsége hiányzik hozzá”. „Péterfy Gergőben is azt érzem, amit rengeteg jó képességű szerzőben, hogy mivel a tehetsége és a témaválasztása okán nem érzi magát első vonalbelinek, ezért a tehetséghiányt ilyen pótcselekvésekkel fedi el, és beáll ilyen harcos aktivistának” – fogalmazott Demeter.

Más területen azért szerencsére Demeter Szilárd is talál számára kedves tehetségeket. Tóth Gabit például szerinte „nem azért kell támogatni, mert jobboldali, hanem azért kell támogatni, mert elképesztő jó énekesnő.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk