Dömötör Csaba államtitkár az Index-ügyről: Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány-párt, Gyurcsány Ferenc pártja

  • 2020. július 28.

Fekete Lyuk

Egyébként a kormány nem kommentálja magántulajdonban lévő médiumok ügyeit.

Egy sajtótájékoztatón a 444.hu kérdezte meg Dömötör Csaba államtitkárt, Rogán Antal miniszterhelyettesét arról, mi az álláspontja a kormánynak az Orbán által korábban fake news-gyárnak nevezett médium megszűnéséről.

Dömötör a magyar kormány képviseletében erre megeresztett egy poént arról, hogy a 444.hu szűnt-e meg, majd elismételte a már Szijjártó Pétertől ismert sablont: magántulajdonban lévő médiumok belső ügyeit nem kommentálja a kormány.

Dömötör ezek után mégis kommentált, felmondta a kormánymédia napokkal ezelőtti nagy megfejtését, és gyorsan beleszőtte mondataiba Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferencet, a Gyurcsány-pártot azzal, hogy nevezett politikusok többet tudnak az ügyről.

Tehát így, ezzel a sejtetéssel nem kommentálja a magyar kormány az Index főszerkesztőjének kirúgását és szinte a teljes szerkesztőségének felállását, idézzük szó szerint:

"Az egybeesés furcsa, tudja, hogy pont akkor amikor egy ilyen lépésre szánják magukat, akkor egyeztetnek, de én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy nálunknál sokkal több információ lehet Gyurcsány Ferenc pártjánál."

Figyelmébe ajánljuk