Fidesz közeli petíció indult Jávor Benedek leváltásáért

  • narancs.hu
  • 2020. február 7.

Fekete Lyuk

A kezdeményező a közpénből működő Mindennapok Női Szemmel Egyesület.

Online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület – mivel az ellenzéki politikus Novák Katalinra, a Fidesz alelnökére „elfogadhatatlan kijelentéseket” tett – számolt be a szervezet pénteki sajtótájékoztatójáról az MTI.

Az egyesület alelnöke, Király Nóra – aki tavalyig Újbuda fideszes alpolgármestere volt – úgy fogalmazott: Jávor Benedek a közösségi oldalán egy közéleti szereplőt, egy nőt, egy háromgyermekes családanyát olyan alpári, primitív módon sértett meg, ami elfogadhatatlan Magyarországon.

Jávor Benedek ugyanis Novák Katalin keddi római látogatása apropóján – amelyen a Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként találkozott Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártja, a Forza Italia szexpartikról elhíresült elnökével – twitterüzenetében azt írta: imádkozik, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin „nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett”.
Mivel Jávor Benedek Karácsony Gergely megbízásából képviseli Budapestet Brüsszelben, Király Nóra felszólította a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Jávor Benedek megbízatását. Ennek érdekében az egyesület a noiszem.hu honlapon online petíciót is indít – közölte.

Csak a miheztartás végett: tavalyelőtt a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy a fideszes Király Nóra Nőiszem blogja 20 millió forintos támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ezenkívül az Átlátszó megírta, hogy az MTVA is fizetett Királynak a blogolásáért.

Ez ráadásul nem az első politikai petíciója, korábban Juhász Pétert is el akarták mozdítani a politikából.

És hát legfőképp: a jobboldalon komoly gondok vannak a szövegértéssel, legalábbis a Jávor-bejegyzés körüli (mű)balhé erről tanúskodik.

Figyelmébe ajánljuk