Jávor Benedek félti Novák Katalint az olasz ungabungapartiktól

  • narancs.hu
  • 2020. február 5.

Fekete Lyuk

Novák Berlusconinál járt, erre reagált Jávor. Mire Novák beárulta Karácsonynál.

"Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett. A magyar családügyi államtitkár látogatása Silvio Berlusconinál #uramatyám #ungabunga" – írta eredetileg angolul twitterüzenetében Jávor Benedek, szúrta ki a 444.

Jávor annak apropóján posztolta ezt, hogy Novák Katalin kedden Rómába látogatott, ahol Berlusconival is találkozott a kép tanúsága szerint.

Novák erre kiakadt és a Facebook-on válaszolt Jávornak, de csak közvetve, a nyílt levelet ugyanis "Jávor Benedek méltatlan kijelentése kapcsán" Karácsony Gergelynek címezte.

"A Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként Rómában találkoztam Silvio Berlusconival, testvérpártunk, a Forza Italia elnökével, Olaszország korábbi miniszterelnökével. A találkozó tényéről a nyilvánosságot is tájékoztattam.

Ezt követően az Ön által frissen kinevezett Jávor Benedek egy primitív, ocsmány üzenetet tett közzé, mely Önökhöz is méltatlan.

Főpolgármester úr! Ön kinevezése után azt mondta, hogy olyan főpolgármester szeretne lenni, aki azokat is képviseli, akik nem Önre szavaztak. Én 24 éve Budapesten élek, és nem Önre szavaztam. Joggal várom el tehát, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát."

Novák hozzátette, bízik abban, hogy Karácsony levonja a következtetéseket és elhatárolódik Jávor szavaitól.

Persze, a végén előkerült a Niedermüller-kártya is: "És olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak. Ha már Niedermüller Péter kirekesztő kirohanását megvédte, ne kövesse el még egyszer ezt a hibát!"

Figyelmébe ajánljuk