Folytatódik a matricázás: beszálltak az ifjú kereszténydemokraták is

  • narancs.hu
  • 2018. június 14.

Fekete Lyuk

Ráadásul sikerült mindezt egy csillagos háznál véghezvinni.

Két nappal ezelőtt Hollik István egy sajtótájékoztató keretében felmatricázta az Amnesty International budapesti irodájának ajtaját, mondván, hogy „az Amnesty Internationalhez hasonló – bevándorlást támogató – szervezeteket nevén kell nevezni, és nyíltan harcolni kell ellenük”. A „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matrica elhelyezése után pedig kijelentette: „minden bevándorláspárti szervezethez el fognak menni.”

Kedves Hollik István, a következő mi lesz, egy szép sárga csillag az ajtónkon?

A bukott fideszes nyüzsgönc nyilvánosan bélyegezte meg a civil szervezetet. „Az Amnesty Internationalhez hasonló – bevándorlást támogató – szervezeteket nevén kell nevezni, és nyíltan harcolni kell ellenük” – jelentette ki Hollik István a szervezet budapesti irodája előtt tartott mai sajtótájékoztatóján. A fidesz.hu tudósításából megtudhattuk azt is, hogy Hollik szerint „az Amnesty International is egy bevándorlást támogató szervezet.

Ezen felbátorodva csütörtökön délelőtt Tisóczki Flóra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) külügyekért felelős alelnöke szintén egy „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricával jelent meg a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület irodájának helyet adó épület bejáratánál, a VIII. kerületi Népszínház utcában.

A forgatókönyv pedig most is ugyanaz volt: sajtótájékoztató és matricaragasztás.

false

 

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

 

A dolog pikantériája, hogy mindezt egy csillagos ház előtt sikerült véghezvinnie az IKSZ-nek, szúrta ki a Mérce. Vagyis egy olyan ház előtt, amit a vészkorszakban sárga csillaggal jelöltek meg, hogy tudják, ott szintén a sárga csillagot viselő zsidók laknak. A Népszínház utcai csillagos házról itt olvashatnak bővebben.

Figyelmébe ajánljuk