Gulyás Gergely már ma elpuffogtatta augusztus 20. legjobb mondatait

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 19.

Fekete Lyuk

Beszélt öngyilkos nyugati korszellemről és arról is, hogy az Isten az embert férfinek és nőnek teremtette.

Gulyás Gergely Dombóváron,  tolnai település várossá nyilvánításának 51. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen lépett fel, ahol természetesen megosztotta legvelősebb gondolatait a közönséggel, természetesen ha már ily közeli a dátum, hát augusztus 20-ról is.

"Augusztus 20-a örökérvényű értékeket közvetít egy értékválságtól küszködő korban, amikor sokan azt szeretnék elhitetni, hogy minden viszonylagossá tehető, semmi nem tart örökké, és mindig értelmesebb a mára gondolni, mint a holnapra" -  mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Azzal folytatta, hogy ebben a korban "az antidemokratikus módon kisebbségből is uralkodó, elfogadást hirdető, de minden eltérő véleménnyel szemben agresszíven intoleráns, önmagát abszurd módon liberálisnak nevező európai korszellem azt akarja elhitetni, hogy minden relatív és semmi nem feltétlen; hogy nem lehet feltétlen a hazához való ragaszkodás, a hit, a szeretet és az összetartozás".

Szerinte augusztus 20-a "élő cáfolata e felfogásnak, hiszen a nemzetet megtartó értékek arra emlékeztetnek mindannyiunkat, hogy nem az tart örökké, ami látható, hanem ami láthatatlan."

Kodolányi Jánost idézve kijelentette: meg kell értenie az embernek, hogy nem véletlen, hova születik, hol él, hova tartozik, milyen nyelven beszél, mit hisz, mire teszi fel az életét, mit tagad és mit ölel magához.

Erre húzta aztán fel a kormány önfényezését, mert szerinte: "ezért van a magyar kormánynak a legszélesebb körű családtámogatási rendszere Európában, ezért utasítjuk el az integráció esélyét nélkülöző bevándorlást, és az öngyilkos nyugat-európai korszellem időszakában is tudjuk, az Isten az embert férfinek és nőnek teremtette, továbbá ezért mondunk nemet a nemzeti büszkeség felszámolására tett kísérletekre és ezért tudunk különbséget tenni abszurd vágyak és emberi jogok között."

Azt mondta, a több mint ezeréves államiság joggal ad okot büszkeségre minden magyar számára. Az, hogy Magyarország egyike Európa kevés hősi államának, szerinte azt bizonyítja, hogy elődeink szervezett állami rendszert hoztak létre, önigazgatásra voltak képesek.

"A Szent István-i életmű több okból is meghatározó az ország léte és a nemzet megmaradása szempontjából: az állam a vérzivataros évszázadok ellenére ma is létezik, a múltját és hagyományait őrző nemzet is felette áll a változó határoknak, a kereszténység pedig a tartósság záloga volt" - hangoztatta.

Gulyás Gergely szerint "földi életünk korlátai ismertek, egy nemzet élete azonban lehet korlátlan, amennyiben azt a benne élők folyamatosan tartalommal töltik meg."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.