Győr új polgármestere ünnepli Borkai Zsoltot

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Fekete Lyuk

A lólengésről is megemlékszik a köszöntésben. A botrányos adriai hajózgatásról nem.

56. születésnapja alkalmából tett ki harsány köszöntőt Facebook-oldalára Győr jelenlegi polgármestere, a szintén fideszes Dézsi Csaba András, szúrta ki a 444.hu.

A botrányos adriai szexpartis hajókázásról persze nem emlékszik meg Dézsi, pedig hát végülis ennek köszönhetően válthatta ő Borkait a győri polgármesteri poszton. Borkait ugyanis 2019-ben a szexpartis videók nyilvánosságra kerülése ellenére is megválasztották Győrben, de végül le kellett mondania.

Az akkor helyébe lépő Dézsi most sporteredményeit kiemelve köszönti Borkait, mintha úgy egyébként ennél mi sem lenne természetesebb.

Isten éltesse sokáig Borkai Zsoltot! Borkai Zsolt, olimpiai bajnok magyar tornász, aki 1988-ban lólengésben Szöul...

Posted by Dr.Dézsi Csaba András on Tuesday, August 31, 2021

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.