Hangosbeszélővel felszerelt teherautókkal szállítja a „békét” a CÖF-CÖKA

  • narancs.hu
  • 2024. május 28.

Fekete Lyuk

És többek között erős nemzeti hadseregeken alapuló európai haderőt követelnek.

Június 8-ig tartó mobilplakát-kampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) – jelentette be Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora kedden Budapesten.

Az MTI beszámolója szerint Heizler Norbert arról beszélt, „a civil lakosság békét akar, mindenáron”, a június 9-i EP-választáson pedig – ahogy azt Orbán Viktor is rendszeresen szajkózza péntek reggeli rádióinterjúiban – nem egyszerűen az európai parlament összetétele a tét, hanem az, hogy „az EU vezetői a béke vagy a háború pártján álljanak”.

A kormányközeli szervezet ennek propagálására két plakátokkal és hangosbeszélővel felszerelt teherautót is bevet, az egyik vidéken, míg a másik Budapesten járja majd az utakat.

A koordinátor szerint utóbbira azért van szükség, mert „a fővárosban zajló események is a békét kell, hogy tükrözzék”. A jelenlegi városvezetés ugyanis mintha „egy városon belüli háborút akarna az emberek között” – mondta, példaként hozva fel a kerékpárosok és az autósok szembeállítását, vagy „azt az anarchiát, ami a közterületeket jellemzi”. A „békepárti kiállás” mellett a fővárost járó kocsi „a városházi korrupció felszámolását követeli”, valamint szorgalmazza „a háborúskodás helyett a kormánnyal való együttműködést a budapestiek érdekében”.

A vidéket járó teherautó hangszórója többek között „a békére szavazásra” bíztat majd, de azért az „erős nemzeti hadseregeken alapuló, önmagát megvédeni képes európai haderő kialakítását” is szorgalmazza, miközben „gender helyett családtámogatást” követel. Heizler Norbert arra is kitért: a szombati Békemenet résztvevői békét követelnek majd, hiszen az egész világnak békére van szüksége.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk