Jurák Kata szerint Isten büntetése a nyugat-európai árvíz

  • narancs.hu
  • 2021.07.17 17:35

Fekete Lyuk

Úgy gondolja, nem kellett volna meggyalázni a szivárványt, mint bibliai jelképet.

„Azt hiszem, a szivárvány átértelmezése, a jelkép eredeti jelentésének meggyalázása nem várt következményekkel jár a haladó nyugati országok számára” – írta Jurák Kata televíziós újságíró, szerkesztő, a Pesti TV munkatársa Facebook-oldalán a már száznál is több halálos áldozatot követelő németországi, belgiumi és hollandiai árvízről.  – „Itt halkan jegyezném meg, hogy Isten nem csak egy szelíd, jóságos öregúr, mint ahogyan a haladó liberálisok elképzelik, hanem Júda oroszlánjaként is említi a Biblia. Nem igazán jó döntés feldühíteni.” – vonja le a következtetést az újságíró. Ismerteti a szivárvány történetét: az özönvíz után az emberrel kötött isteni szövetség égi jele volt. „Az én véleményem az, hogy a szövetséget meggyalázó országok, nemzetek számára küld az Isten egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy ennek milyen következményei lehetnek.”

A televíziós újságíró, szerkesztő Biblia- és valóságértelmezését többen is figyelemre méltónak gondolták. A publikációkkal, kommentárokkal azonban Jurák Kata nem volt elégedett:

Jurák Kata egy másik megjegyzéséről korábban ezt írtuk:

A szivárványról pedig legutóbb ezt:

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Neked ajánljuk