Kovács Zoltán szerint a kormány plakátkampánya tényszerű, annak minden állítása igaz

  • narancs.hu
  • 2019. március 3.

Fekete Lyuk

Ami pedig a kritikákat illeti, az nem más, mint hangulatkeltés a kormánypártok ellen.

A magyar kormány minden kritikát meghallgat, de a magyar emberek véleménye fontosabb a pártfegyelemnél – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kovács Zoltán az Európai Néppárt részéről a kormány plakátkampányával kapcsolatban megfogalmazott kritikákról azt tartja, hogy hangulatkeltés folyik a magyar kormány és a Fidesz-KDNP ellen. Leszögezte: a kormánynak feladata tájékoztatni a magyar embereket arról, hogy miről kell döntést hozniuk a közelgő európai parlamenti választáson.

Egy kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy az elmúlt hetekben bebizonyosodott, a kormány plakátkampánya tényszerű, annak minden állítása igaz. Az Európai Bizottság bevándorláspárti, intézkedései bevándorló kontinenssé tennék Európát – fogalmazott. Hozzátette, hogy a tájékoztató kampány március 15-ig folytatódik.

Így vágta ki magát Kovács Zoltán a kínossá vált plakátbotrányból

A nagy hátraarc? Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő a Twitteren válaszolt Manfred Weber hétfői kritikájára. Weber a Der Spiegel nek nyilatkozta, hogy Magyarországnak azonnal be kell szüntetnie a plakátkampányt, Orbánnak pedig bocsánatot kell kérni. A posztra a hvg.hu hívta fel a figyelmet, amelyben Kovács azt írja: A magyar kormány kész meghallgatni minden kritikát, de a magyar emberek döntése fontosabb számunkra, mint a pártfegyelem.

Arra a kérdésre, nem tartanak-e attól, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt, Kovács Zoltán azt válaszolta: a kizárás ésszerűtlen lenne, hiszen a Fidesz a józan ész szavát képviseli, ami egybecseng a magyar emberek, és egyre több európai ember véleményével is, miszerint a migráció olyan veszély, ami az európai kultúra alapjait fenyegeti.

Az államtitkár egy másik kérdésre válaszolva annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az Európai Bizottság túlterjeszkedik hatáskörén, titokban készít elő döntéseket, kész helyzet elé állítva a tagállamokat. Példaként a kötelező kvótáról szóló döntést hozta fel, amelyet 2015-ben az Európai Tanács kétszer visszautasított, végül mégis "átkényszerítették".

Kovács Zoltán leszögezte: az Európai Uniónak egyenrangú tagállamok együttműködésének kell maradnia, ahol nincs kényszer azokban a témákban, amelyekben nincs teljes egyetértés.

Pár nappal ezelőtt az Európai Bizottság egy tájékoztató szöveget tett közzé, amelyben pontról pontra írják le, miért hazugság az, amit a magyar kormány állít jelenlegi, „tényszerű” plakátkampányában.

Lássuk a tényeket: Az Európai Bizottság válasza a magyar kormány kampányára - Magyarország - European Commission

Az Európai Bizottság egyetért: a polgároknak valóban joguk van tudni, hogy mit tesz az EU. A magyar kormányzati kampány elferdíti az igazságot, és egy „titkos terv" sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés.

Neked ajánljuk